Zilver Kopen

The Bullion House B.V. heeft dit jaar haar nieuwe dienst gelanceerd waardoor zilver kopen nog nooit zo eenvoudig, veilig en goedkoop was. Daarnaast koopt u zilver BTW-vrij! Tevens bieden wij 100% terugkoopgarantie van uw positie in zilver. In het dashboard van het Trade Account ziet u uw aankoopprijs, terugkoopprijs, rendement op basis van spotprijs en het rendement op basis van de terugkoopprijs.

Wanneer u zilver koopt dan dient u na te gaan welke aspecten voor u belangrijk zijn. Prijs, veiligheid, terugkoop garantie, BTW en fysiek bezit in Nederland zijn waarschijnlijk de meest relevante aspecten.

ZILVER KOPEN 5 TIPS

1. Premie en BTW op Zilver

Zilver kopen in fysieke vorm kan door middel van het kopen van zilveren munten of zilverbaren. Wanneer u zilver baren koopt dan betaald u 21% BTW op het zilver. Het kopen van zilveren munten valt onder de zogenaamde margeregeling. Concreet betekent dat, dat u 21% BTW betaalt over de marge van de handelaar. In de markt ligt de premie op de zilveren munten tussen de 15% en de 25%. Dat betekent dat de zilverprijs flink zal moeten stijgen voordat u winst boekt.

The Bullion House biedt zilver aan voor 4% boven de spotprijs. Het zilver wordt in douanedepot opgeslagen waardoor het zilver BTW vrij is. Op deze wijze koopt u zilver tegen de allerscherpste prijs in Nederland!

Wanneer u op 1 januari 2016 zilver kocht via een trade account van The Bullion House dan betaalde u €13,31 per troy ounce. Dezelfde investering in muntvorm kostte U €15,65 per troy ounce, een slordige 17,5% meer.

2. Terugkoop Garantie

Als belegger is het van belang dat u uw positie in zilver veilig en gemakkelijk kunt kopen en verkopen. Wanneer u uw positie wilt verkopen is het van belang dat u de positie ook daadwerkelijk kunt verkopen. The Bullion House biedt 100% terugkoop garantie aan haar trade account houders. De terugkoopprijs bedraagt 4% onder de spotprijs van zilver.

3. Zilveren Munten of Zilver Baren

Zilveren munten kunnen verzamelwaarde opbouwen. Veel van dit soort munten hebben al een flinke premie  bovenop de zilverprijs. Daarnaast werkt de verzamelwaarde met name als u zelf de munten weer aan beleggers of verzamelaars verkoopt. Hierdoor is het lastig om grotere aantallen te verhandelen.

De zilveren munten die scherp geprijsd zijn, zoals de zilveren Maple Leaf, bouwen geen verzamelwaarde op en worden in de markt door handelaren opgekocht tegen ongeveer 107% van de zilverprijs.

Zilver baren zijn, wanneer ze BTW vrij gekocht kunnen worden, het scherpst geprijsd. Hierdoor koop je als belegger voor het zelfde geld het meeste zilver.

4. Zilver kopen en Opslag Kluis

Veel beleggers kopen eerst fysiek zilver en denken hierna pas na over de mogelijkheden van veilige en eventueel verzekerde opslag van het zilver. Het is zeer kostbaar om thuis een kluis neer te zetten. Daarnaast is de dekking van een verzekeraar het grootste probleem.

Het kopen van zilver in combinatie met verzekerde opslag is zeer toegankelijk via een trade account van The Bullion House. Voor 0,2% per kwartaal is uw positie volledig verzekerd tegen diefstal en schade. Uw zilver wordt opgeslagen in een van de best beveiligde kluizen in Hilversum (Nederland). Jaarlijks vindt er een audit plaats op de posities en tevens op de zuiverheid van de posities.

Open nu een Account en ontvang 1 gram gratis goud in uw account.

Open Trade Account

 

5. Fundamenten van Zilver

Voor de beleggers die zilver kopen publiceren we wekelijks nieuwsartikelen over de zilverprijs, de vraag naar zilver en het aanbod van zilver en  overig nieuws over de zilvermarkt.

Onderstaand een kort overzicht van vraag en aanbod in de zilvermarkt volgens The Silver Institute in 2015:

Aanbod door zilverproductie en recycling 1040 miljoen ounces

Vraag naar Zilver vanuit alle sectoren        1170 miljoen ounces

Tekort aan Zilver                                              130 miljoen ounces